2012. május 24., csütörtök

Vágd ki TE is a NEGATÍV ÉRZELMEK FÁJA-t!

A hétvégén részt vettünk egy tréningsorozat első lépcsőfokán. Nagyon sok értékes és hasznos információ mellett a lentebb lévő képen látható tényt világította meg előttünk az előadó Bánhidi József.

A fának mint tudjuk 3 fő része van, a korona, a törzs és a gyökér.

A fa koronája a kiteljesedés, tehát itt a megjelenő negatív érzelmeket látjuk. Néhányat a képen kiemeltem a hozzá csatolt buborékban. TE melyiket tudod felfedezni magadon?

A fa gyökere az, ami táplálja az egész fát, tehát ezek azok a dolgok, amik a negatív érzelmeket létrehozzák erősítik. TE is átszoktad venni mások problémáit? Ha a barátod, barátnőd elpanaszol neked valamit, akkor az ott marad a fejedben, esetleg fel is korbácsolja a hangulatodat? Ilyenkor hogy fordulsz az első emberhez, akivel összetalálkozol? Adott esetben például a párodhoz, aki hazaérkezik....

A fa törzse az összekötő kapocs. Itt tudod a leginkább nyakon csípni ezeket az érzelmeket. És hát persze, itt szokás a fát is kivágni. Tehát itt tudod a legjobban útját állni ezeknek a nem kívánt eseményeknek, érzelmeknek.

Te is szoktál úgy gondolkodni: Mert az a valaki már megint..... Mert én már megint....
Valamit nem megtenni, ami már szokásunk igen nehéz. Ezt képzeld el úgy, mint a videó kazettát. Ha van rajta valami, akkor onnan azt letörölni sokkal nehezebb, mint a helyére egy új dolgot felvenni.

Akkor miért ne tehetnéd TE is ezt? Miért ne tudnál olyan egyszerűen működni mint egy videó kazetta.
Vegyél fel egy új szokást erre a szalagra a régi helyére, mert a régi sem neked sem másnak nem jó, legjobb esetben is közömbös.

Vágd ki TE is a negatív érzelmek fáját.
MIVEL? HOGYAN?

Egyszerűbb, mint gondolnád.
A "fejsze", amit használnod kell, az eszköz, amire szükséged van, ott van a TE kezedben is.
MEGBOCSÁTÁS.
Bármikor alkalmazhatod, csak nem mindig, vagy ritkán teszed.
A múlton változtatni nem lehet. A jövőt viszont gondolatainkkal, cselekedeteinkkel tudjuk befolyásolni. Ha TE ma valami miatt negatív érzelmeket keltesz saját magadban, az csak NEKED árt. A másik ember nem lesz tőle jobban, nem lesz tőle rosszabbul, őt nem befolyásolja. Legfeljebb a saját hangulatodon kívül a környezetedben lévők is lerombolod.
Megéri? Szerintem nem!

Hát fogd meg a fejszét, suhints, és engedd el magadtól ezeket a negatív érzelmeket. Adj megbocsátást és ne csak másoknak, SAJÁT MAGADNAK is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése