2012. szeptember 13., csütörtök

Ha egy vadliba képes rá, mi miért ne lennénk?!

Tény: A vadlibák csoportosan „V” alakban szállnak. Repülés közben mozgatják szárnyukat, s a levegő felhajtó ereje fenntartja a következő libákat. Így lehetséges, hogy 71%-kal hosszabb távolságot tudnak megtenni, mintha csak egyetlen pár repülne.
Tanulság: Ha nem félünk attól, hogy egymást segítsük tudásunkkal, tapasztalatainkkal, információkkal, kapcsolatainkkal, akkor furcsa mód sokkal gyorsabban érjük el a célunkat. "Minél többet adunk, annál többet kapunk vissza" (Lelkes Zoltán)

Tény: Ha egy vadliba kirepül a sorból, és egyedül próbál célhoz érni, azonnal lelassul, mert nem segíti őt többé a levegő emelő hatása, amelyet a többi vadliba szárnycsapásai biztosítanak számára. Így gyorsan visszarepül a sorba, hogy repülése könnyebbé váljon a társai erőfeszítése által.
Tanulság: Szükségünk van egymásra, nem a magányos erőlködéseké a jövő. Ha annyi eszünk van, mint egy kanadai vadlibának, akkor minden lehetőséget megragadunk, hogy együttműködhessünk másokkal a közös cél érdekében.

Tény: Amikor a vezető liba elfárad, egy másik veszi át a helyét az élen.
Tanulság: Előfordul, hogy elfáradunk, sok problémával küzdünk, nem látjuk a helyes irányt, nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan szeretnénk. Ilyenkor milyen jó, ha vannak körülöttünk olyanok, akik tevőlegesen képesek a segítségünkre lenni.

Tény: Repülés közben a hátsó vadlibák hangosan gágognak, hogy az elsőket erőfeszítéseikben bíztassák.
Tanulság: Egy közösségből nem hiányozhat az a pozitív erő, amely képes biztatni, lelkesíteni az arra rászorulókat.

Tény: Ha egy vadliba megbetegszik, két társa leszáll vele, s addig együtt maradnak, míg meggyógyul, vagy elpusztul. A libák ezután visszatérnek a saját közösségükhöz, vagy hármasban, vagy már csak kettesben. Olykor egy másik közösséggel repülnek, míg el nem érik a sajátjukat.
Tanulság: Ha képesek lennénk úgy összefogni, mint a vadlibák, megbirkózhatnánk a legnagyobb kihívásokkal is, és átsegíthetnénk egymást a nehéz időkön.


A MI csapatunk működik és szívesen fogadunk Téged is!
Keress meg és elmondom Mi Hogyan és Merre tartunk.
Kapcsolat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése