2013. november 2., szombat

A 11 Legpusztítóbb és legelterjedtebb ELMEVÍRUS amely megakadályozza, hogy JÓLÉTBEN élhess



Az elmevírusok hiedelmeket hoznak létre benned, amelyek ténylegesen gátolják minden jólétre irányuló erőfeszítésedet
 
1. < Azoknak, akik előtted járnak, segítenie kellene Téged - Akik pedig hátrányosabb helyzetben vannak mint te, őket Neked kötelességed segíteni >
Vannak akik erre azt mondják, milyen szívtelen szemét állat vagyok és felháborodnak azon, hogy micsoda dolog, hogy nem tekintem emberi kötelességemnek segíteni a rászorulókat. Igen, jól értették. Ez egy elmevírus. Csak, hogy tudd, és aki ismeri a munkámat, az tudja is, hogy több millió dollárt szoktam adományozni, nagyon sok ügyet támogatok és segítek is azoknak, akik nem azon a szinten vannak még mint én; és én is szívesen veszem ha valaki magasabb szintről lenyúl értem és segít nekem. És itt jön az elmevírus: ez nem a te felelősséged, vagy kötelességed, segíteni másokon. Nem ezért élsz. Ugyanis ha elhiszed ezt az elmevírust, az bűntudatot alakít ki benned. Egy idő után bűnösnek kezded érezni magad a sikereid, az egészséged, a boldogságod miatt. És mivel nem akarsz ekkora bűntudattal élni, szabotálni fogod minden sikerre tett erőfeszítésedet.

Csak, hogy tudd. Szívesen látom én is, ha segítesz másoknak, akik még nem azon a szinten vannak mint te, de ezt akkor tedd meg, ha örömöt és elégedettséget hoz az életedbe. Ha ezt kötelességednek érzed, az hatalmas teherré válik, ezért az egyik legsúlyosabb elmevírus.


2. < A pénz nem fontos a jóléthez >
Srácok, ez marhaság! Nagyon sokan élnek azzal a hiedelemmel, hogy a pénzzel nem vásárolhatod meg a boldogságod. Igen ám, de a szegénységgel sem. A szegénység ugyanakkor belekényszerítheti az embereket a hazudozásba, a csalásba, és vannak akik embert is hajlandóak ölni ha pénzről van szó. Nincs semmi nemes a szegénységben és spirituálisan sem fejlettebb az, aki szegény. A pénz a jólét egyik fontos összetevője.


3. < A pénz gonosz >
Emberek milliárdjai hiszik ezt szerte a világban. A pénz nem gonosz. A pénz csupán az energia, a rezgés egy bizonyos formája, teljesen semleges. Igaz, hogy a pénzt mint olyat, mi emberek találtuk ki, hogy könnyebben tudjuk mérni a megtermelt javak értékét. A pénz egy semleges egyenértékes, amely megkönnyíti az áruk cseréjét és a kereskedést. Sokkal kényelmesebb így kereskedni, mint árukat cserélgetni egymás között. Gondolj bele, elmész a masszőrödhöz, és 100 barackkal fizetsz neki, mert nálad éppen az van. De ő nem tud mit kezdeni a 100 barackkal, meg gyorsan rá is rohad ha nem eszi meg gyorsan, így nem biztos, hogy szívesen elfogadja az ajánlatodat. Lehet, hogy neki olyan valamire lenne szüksége a masszázsért cserébe, ami neked akkor nem áll rendelkezésedre, pl. egy Guns'n'Roses CD-re. És különben is, nem járkálhatsz egy teherautónyi barackkal, Guns'n'Roses CD-kel, meg mindenféle termékekkel, hátha csereberélni tudsz másokkal. Ha viszont egy csereeszközt (pénzt) iktattok a folyamatba, amit bárki bármire (termék, szolgáltatás) átválthat, máris egyszerűbb és kényelmesebbé válik a kereskedelem.

A pénz semleges. A pénz nem változtatja meg az embert, nem teszi gonosszá őket, a pénz leleplezi az emberek személyiségét. Ha jó ember vagy és pénzhez jutsz, akkor még több jót teszel a pénzzel. Ha gonosz ember vagy és pénzhez jutsz, akkor még több gonoszságot fogsz vele tenni.


4. < A gazdag emberek mások kihasználásán keresztül gazdagodtak meg >
A hollywood-i filmek mind táplálják ezt az elmevírust. Nagyon gyakran úgy festik le a gazdagokat, mint akik folyamatosan másokat kihasználnak. Sokan szokták írni a blogomra, hogy ők igenis ismernek olyan gazdagokat, akik kihasználnak másokat. Igen, és ezt nem is vonom kétségbe. Viszont... vannak szegények közül is olyanok, akik kihasználnak másokat. Értsd meg az összefüggést: valódi jólétet nem teremthetsz, ha kihasználsz másokat. Átmeneti gazdagságot teremthetsz általa, sok pénzhez juthatsz időlegesen ezzel; de ha ott ülsz a pénzkupacodon, ám az egészséged katasztrofális helyzetben van és elvisz egy szívroham, akkor mi értelme az egésznek? A valódi jólét mindig értékek cseréjéből jön létre.


5. < A szegénység nemes, csodálatos lelket takar >
Ennek példájaként leginkább Teréz anyát szokták felhozni és ilyeneket mondanak róla: 'Teréz anya szegény volt és nézd meg mennyit tett az emberekért!' Szegény??? Te most viccelsz velem? Tudod mennyi pénz ment Teréz anya kezein keresztül? Ha csak a saját példámat nézem, minden hónapban küldtem az alapítványának pénzt. Itt Miamiban is van tag-szervezete, hátrányos helyzetű anyukák és gyerekeik számára, és örömmel támogattam őket. Ott van Gandhi, mint másik példa, vagy kiemelhetünk a történelem során számos nemes lelkű, világszerte ünnepelt, nagylelkű embereket. Higgyétek el, pénz nélkül ekkora dolgokat nem tudtak volna véghezvinni.


6. < A sztársportolók és sikeres cégek vezérigazgatói túl vannak fizetve >
Ott vannak a profi sportolók, akik millió dollárokat keresnek. Miért? Mert az embertömegek kíváncsiak a játékukra. A szponzorok pedig ebből élnek. Egyetlen profi játékos emberek millióit képes megmozgatni. Vagy ott vannak a nagy, sikeres cégek vezérigazgatói, pl. Jack Welch, aki a General Electric céget vezette és milliárdokat termelt. Nagyon sokaknak csípte a szemét miután kiadott egy könyvet az életéről és a sikereiről. Van fogalmad arról, hány milliárd dollárt termelt Jack a GE-nek és a részvényeseinek? És kik a GE részvényesei? Anyukák, nyugdíjalapok, egyesületek, árvaházak, dolgozó szülők. Ők is a GE részvényesei. Említhetném még az ExxonMobil-t, az IBM-t és a többi óriáscéget, akiket nyíltan támadnak, mert túl nagyokká váltak. És minél nagyobbak, annál több pénzt termelnek a részvényeseiknek. És kik a részvényesek? Mi, Emberek. Jack Welch értéket teremtett a GE-n keresztül a mindennapi emberek számára. Jack szerintem egyáltalán nem volt túlfizetve, és ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi, még alul is fizették. És ha egyszer Jack állást keresne, nagyon szívesen felvenném, hogy futtassa a cégeimet, mert tudom miket tudna kihozni belőle. És ezért rendesen meg is fizetném.


7. < Ha sikeres vagy, akkor kevésbé leszel jó szülő, illetve a párkapcsolatod is veszélybe kerül >
Ez is csak egy romboló elmevírus. Ha jólét-tudatos vagy az áthatja életed minden területét. Jó hatással van a karrieredre, a szerelmi életedre, a kapcsolataidra, a családoddal való viszonyodra. Ki ne akarna egy boldog, sikeres emberhez csatlakozni?


8. < A gazdag embereket semmi más nem érdekli, csak a pénz >
Hadd mondjak valamit. A szegény emberek azok, akik állandóan csak a pénzre gondolnak. Amikor szegény voltam én is csak a pénzre tudtam gondolni. És miért? Mert muszáj volt. A túlélésem függött tőle. Állandóan sakkoztam mikor melyik számlát fizessem be, hogy még kajára is maradjon. Most, hogy gazdaggá váltam, szinte soha nem gondolok a pénzre. Ezt megfigyelheted, ha érdeklődő vagy: minél gazdagabb valaki, annál kevesebbet gondol a pénzre. Ha nyakon csípted magadban ezt az elmevírust, akkor legyél tudatos rá és programozd át ezt a hiedelmet.


9. < Csak a pénz csinál pénzt >
Szörnyű elmevírus és egyáltalán nem igaz. Gondolj csak a Yahoo, a Microsoft, a Facebook fiatal alapítóira, akik milliárdosok lettek. Nekik nem volt pénzük, viszont voltak ötleteik - az ötleteiket valósították meg és ezért lettek gazdagok. Erről beszél Charles Fillmore is, amikor azt mondja: 'Jólétet teremthetünk az éterből az ötleteink erejével.'


10. < Kiterjedt, befolyással bíró kapcsolatrendszerednek kell lennie, vagy neked magadnak kell bennfentesnek lenned, hogy gazdaggá válhass >
Egyáltalán nem igaz. Olvasd el újra a 9. pontot. Senki nem hitt bennük, nem voltak kapcsolataik akkor még. Mindezt fokozatosan építették fel. Ha kiterjedt kapcsolatrendszered van és ismersz befolyásos embereket, ez nagyszerű; élj vele. De csak hogy tudd, a kapcsolati tőke egyáltalán nem szükséges a jólét megteremtéséhez.


11. < A pénz megváltoztatja azt, aki vagy >
Nem igaz! A pénz csupán felfedi azt, aki valójában vagy; megmutatja az igazi jellemvonásaidat.


- Randy Gage


(Forrás: Randy Gage - Virtual Prosperity Seminar, 12 részből álló sorozat. Beszerezhető itt: http://www.randygage.com/store/conquering-lack-and-living-rich/ )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése