2015. július 29., szerda

Irány Malajzia 11. - Menekült helyzet

Ma Magyarországon és európában is nagyon aktuális téma a menekült helyzet.
Ez a világ számos országában van még így. Olyan helyeken is, ahol alapvetően azt gondolnánk, az életszínvonal nem éri el az európait feltétlenül.

Nem olyan régi a hír amit megosztok veletek:



"Malajzia és Indonézia megállapodott abban, hogy ideiglenesen befogadják a térségbeli tengereken, embercsempész-hajókon veszteglő mintegy hétezer menekültet. Erről közös közleményt adtak ki szerdán (2015.05.20-án).

A rohingják és a bangladesiek menekülése, a délkelet-ázsiai tengereken való veszteglése különösen az utóbbi hetekben okozott súlyos humanitárius helyzetet. A térség országai sokáig vonakodtak felelősséget vállalni ezeknek az embereknek a sorsáért.

Néhány ezer menekültet már beengedett Indonézia (Aceh tartományba) és Malajzia (a Langkawi szigetre). Szerdán 450 embert mentettek meg és segítettek partra indonéz halászok."
www.hirado.hu

A DXN nagyon sok esetben vállal humanitárius segítséget. Sok-sok kicsi segítségnyújtás történik közvetlenül az anyacég által és a magyarországi DXN az Egészségért Alapítvány által is a rászorulóknak..
2015. áprilisában a Nepálban történt katasztrófa áldozatainak gyűjtöttünk támogatást.
2013. decemberében a Fülöp-szigeteki trópusi vihar károsultjai számára nyújtottunk segítséget.

DXN forgalmazói már Magyarországon is többször megmutatták, hogy mennyire együtt érző és összetartó tagjai a szűkebb és tágabb közösségüknek. Például a Felsőzsolcai árvíz, kolontári vörösiszap katasztrófa idején. A Folyamatos adományok az alapítványba, mellyel a 15 év alatti daganatos beteg gyermekeket segítik.

Óriási boldogság és örömöm közepette pedig a tavaly elindított Gano Manó Karácsony keretében néhány kollégámmal együtt személyesen adhattam át Sopronban a rászoruló gyermekeknek néhányat összegyűlt ajándékokból.
Korábbi években is gyűjtöttünk ajándékokat karácsonykor. Ezekkel akkor még egy-egy más szervezet akcióihoz kapcsolódtunk





























Ezek a csodálatos élmények is mind-mind szebbé teszik ezt az egész tevékenységet.
Boldogság, öröm, összefogás, segítés.
Ez mind-mind része a DXN életünknek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése