2012. június 6., szerda

Napi Inspiráció

"A tétlenség bizonytalanságot és félelmet szül. A cselekvés önbizalmat és bátorságot ad. Ha le akarod győzni félelmedet, ne otthon ülve morfondírozz. Lépj ki a világba, és cselekedj!"

Dale Carnegie,
1888-1955, író előadó
 
 Sok tudóstól olvashatjuk, hogy minél többet tud valaki, annál több a kérdése.Ha arra törekszel, hogy addig tanulj a cselekvés előtt, amíg mindent biztonsággal tudsz, akkor mindig csak tanulni fogsz és cselekedni sosem, mert mindig lesz új kérdés, új helyzet, új dolog.
Ezen felül, vannak dolgok, amiket csak a cselekvés közben lehet megtanulni, megtapasztalni, elsajátítani. Az igazi tudás a készség, az az állapot, amikor már nem kell rajta gondolkoznod, csak teszed amit kell, és azt jól csinálod. Ehhez sok-sok gyakorlás kell. Gondolj a járásra, a biciklizésre, az autóvezetésre. Ha nem kezdted volna el gyakorlatban annak idején, most tudnád bármelyiket is alkalmazni?
A legtöbb dologtól azért félünk, mert bizonytalanok vagyunk benne, de bizonyosságot pedig csak az adhat, hogy nekilátunk végrehajtani. A spenót vagy tokfőzelék íze mindaddig rossz, amíg meg nem kóstoljuk, mert sokan ezt mondják. Mégis van aki szereti, de az biztos, hogy aki azt mondja finom, már legalább egyszer evett ilyet.
Ezért azt javaslom, amit szeretnél tudni, annak állj neki és csináld. A közmondás is azt mondja:
"Az ismétlés a tudás anyja", ha valamit gyakorolsz, akkor sokszor ismételed....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése