2012. június 8., péntek

Napi Inspiráció


"Egy kis dicséret szárnyakat ad a munkához!"

Thomas J. Peters
író
 
Elismerésre mindenkinek szüksége van. Visszajelzésért, hogy újra töltődjön energiával, hogy ne csak az anyagi javakat, hanem a lelki táplálékot is megkapja az elvégzett munkáért.
Ne csak a rosszul, az előírttól eltérő módon sikerült eredményekre hívd fel a figyelmet.
ezt is meg kell tenni, de ilyenkor se a földbe döngöld a másikat, hanem tegyél neki javaslatot a jövőre nézve, hogy mit csináljon másképp a jobb eredmény érdekében. Elemezzétek ki együtt, hogy a folyamatban hol volt az eltérés, ami miatt a nem megfelelő eredmény született.

Vedd észre és emeld ki a pozitív eredményeket. Persze, hogy mindenki azért dolgozik, hogy ez így legyen, de sokkal jobban megy a következő feladat, ha az előzőért megkapta az elismerést. Mert tudja, hogy akkor nem csak elvárt és természetesnek vett, amit csinál, hanem a végén együtt örülhettek a sikernek, az eredménynek, a teljesítménynek.

És majd vizsgáld meg magad is! Mikor vagy jobb hangulatban, ha egy sikertelenségre kell felhívni a figyelmet, vagy ha valakinek elismerő szavakat adhatsz a teljesítményéért, a sikerért, az elért eredményéért.
Nekem ez az utóbbi mindig sokk energiát ad a saját munkámhoz is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése