2012. június 11., hétfő

Napi Inspiráció

"Esténként idézd fel az elmúlt napot! Látni fogod, hogy teljesítményed tapsot érdemel, vagy dorgálást."

Jim Rohn,
1930-2009, író, előadó

Az üzlet fejlődésének alapvető feltétele a következetesség, a tervezés és a kontroll. Ha tárgyaltál valakivel az után-követni kell követni, azaz ha tettél ajánlatot is, akkor vissza kell hívni, hogy mi a gondolkodása, ha megbeszéltetek valamit, akkor neked teljesíteni kell, a másik féltől pedig kérni a megbeszéltek eredményét.
Ha leküldesz egy email, egy videó üzenetet akkor utána fel kell hívni az illetőt és megkérdezni megkapta-e, olvaste-a, megnézte-e, mi a véleménye, gondolat.
És ugyanezt SAJÁT MAGADDAL is meg kell tenni. Érdemes nap végén, hétvégén, hó végén kontrollálni magad, hogy a kitűzött terveket sikerült e teljesíteni és hogy ezek meghozták-e a várt eredményt.
Ha célok és/vagy a munka következtében várt eredmények eltérést mutatnak, keresd meg ennek az okát és orvosold. Tanulj belőle, módosíts a technikádon, tedd meg a szükséges lépéseket, hogy a következő hasonló helyzetben eredményes legyél.
Természetesen, ha minden célod és eredményed a tervezett szerint alakul, akkor ünnepeld meg, tapsold meg magad és meríts belőle erőt és lendületet a következő feladatokhoz. A nagy lendületet sokkal nehezebb megállítani, tehát a haladás könnyebb, az akadályok kisebbnek tűnnek.
FONTOS, NE ÜLJ RÁ AZ EREDMÉNYRE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése