2013. február 4., hétfő

Napi Inspiráció

"A siker nem végleges, a bukás nem végzetes, a lényeg, hogy legyen bátorságunk folytatni."
Winston Churchill
 
Ha eléred a kitűzött célt, ha sikerül megoldani egy feladatot mindenképpen örülj, jutalmazd meg magad. Egy kicsit meg is állhatsz, nézz is körül, hogy ebből a magasságból mit látsz. Biztosan több dolgot fogsz látni, meglátni, megpillantani, mint korábban.
Az élet azonban ne áll meg, tehát ha kipihented és megjutalémaztad magad tűzd ki a következő célod és menj tovább. Aki megáll, az előbb utóbb el kezd visszacsúszni a lejtőn.
Ha valami nem sikerült ne roskadj össze. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy képes rá, csak azt, hogy valamit még meg kell tanulnod, valamit még be kell gyakorolnod, vagy egyszerűen egy másik utat kell választanod a sikeres eredményhez.
Ha elesel, nézd meg mi az akadálya a továbbhaladásodnak és ezt hasznád fel, hogy ismét elrugaszkodhass, lendületbe jöhess és még nagyobb sebességgel tudjál előre haladni a kitűzött cél felé.
Sikere ellentéte nem a bukás, hanem a feladás. Csak az nem éri el a célját aki feladja, aki megáll az úton, amin haladni szeretne. Lehet, hogy néhány lépést meg kell tegyél visszafelé és utána egy másik irányt választani. ez sokakkal előfordul, ezért ne ijedj meg tőle. Tudom, hogy az ilyen nemkellemes, ám valószínűleg szükségszerű, ezért tedd meg. A siker első lépése a bukás után mindig az, hogy felismerjük, mi az ami letérített az utunkról, mi az amiért nem tudtunk tovább haladni.
Ez nem a sikertelenséget jeleti, csak egy megoldandó feladatot a sok közül a továbbhaladáshoz.
A feladás = a sikertelenséggel és nem a még meg nem valósult célt!
Tehát a megoldás mindig az (ön)elemezés, kiértékelés, helyzetmeghatározás, újragondolás, irányhelyesbítés, tervezés, cselekvés tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése