2013. február 18., hétfő

Mi az, hogy saját élet?

Egy barátom, Toma Péter, ma egy közösségi portálon a következő kérdést tette fel:
" ... Valaki azt mondta, hogy: "Ne vesztegesd az idődet arra, hogy valaki más életét éld!"
Jó oké ez szép és jó, de ilyenkor felmerül a kérdés: Ha az élet, amit élek nem az enyém, akkor kié? S a legnagyobb kérdés, hogy hol van az enyém? ... "


Hát nézzük az elejéről az egészet.
Ha másoknak akarsz megfelelni, akkor nem a saját életedet éled, ez biztos.
Ezt akár még annyira is kisarkíthatjuk, hogy amíg másoknak termeled a profitot, addig sokkal nehezebb a saját életedet élni. Gondolom ezt azért, mert amíg más alkalmazásában állsz, addig az időd egy jó nagy részét nem saját magad osztod be. Nem a saját vágyaid, álmaid céljaid után mész abban az időben.
Persze ez nem azt jelenti, hogy mind ez teljesen rossz, hiszen a hónap elején biztosan érkező jövedelem nem egy rossz dolog, alapot teremthet sok mindenhez.
Emellett ott vannak még azok a helyzetek, amikor valaki feladja saját álmait a szeretteiért, családjáért. Ez érthető, de csak részben. Persze van amikor ez kényszerűség, de van amikor egyszerűen csak a kommunikáció hiánya.

Aztán még olyan is lehet, hogy gyönyörű karrierben, megfelelő jövedelemmel, családdal, szerető felséggel vagy férjjel és teljesen egészséges gyermekekkel éled életedet. Tulajdonképpen mi kell még a boldogsághoz? És azt érzed, valami mégsem 100%.
És ha nagyon mélyre sikerül ásni, akkor kiderül, hogy gyermekkorodban egyáltalán nem ezzel akartál foglalkozni, csak a társadalom, a szokás, a hagyomány vagy valami egyéb dolog erre felé terelt.


Ha nem számítana a pénz, ha nem is lenne a világon pénz, vagy ha bármit teszel munka néven, azért annyi jövedelemhez tudsz jutni, hogy szabadon megélsz belőle, akkor mit csinálnál?
Mi a Szabadság, jöhet a következő kérdés?
Szabad az, aki nem teszi meg azt, amit nem akar. Szabad az, aki akkor tesz bármit is, amikor kedve van hozzá.
Egy másik megfogalmazásban hallottam, hogy a szabadság az az idő, amit s szeretteim körében tölthetek el.
Én azt gondolom akkor vagy szabad, ha nincsenek kötöttségeid. Nem korlátoz pénz, idő, tér, nem korlátoz semmi. Csak a saját képzeleted szab határt annak, amit megélsz, elérsz, és amit másoknak adhatsz.


Amit megtanultam az utóbbi időben két dolog.
Nagyon fontos, hogy a jövőnket mi alakítjuk, és mindezt legfőképpen a gondolkodásunkkal tudjuk befolyásolni. Gondolataink vannak hatással az érzelmeinkre, az érzelmeink vannak hatással a testünkre, lelkünkre, és a  tetteinkre. Tetteink eredményei pedig a sikerek és a sikertelenségek.
Amire gondolsz, mindig azt fogod elérni. Ezért érdemes mindig arra gondolni, amit megálmodtál, ami a vágyad, amit célul tűztél ki. SOHA ne arra gondolj, arra koncentrálj, amit el akarsz kerülni. Az ilyen gondolatokat mindig fogalmazd át abban a pillanatban, hogy megszülettek a fejedben. Változtasd át egy pozitív, egy általad akart eredmény megfogalmazásává.


A legfontosabb!
A múlton nem tudsz változtatni! Tanulj belőle, de ne hagyd, hogy befolyásoljon! Rázd le magadról a múltból eredő negatívumokat!

Élni mindig a jelenben kell, mert a holnap mindig jövő marad.
Cselekedni mindig a jövőért kell, hogy holnap is legyen jelened.

Elkezdeni soha nem késő, és a legjobb alkalom mindig a MOST.
A MAJD, az sosem jön el!

Minden reggel egy új remény, egy új kezdet, egy új lehetőség.
TE DÖNTESZ, hogy merre indulsz el!
Minden reggel elkezdhetsz tenni azért, hogy a holnapok jelenei szebbek legyenek.
Igen! Ez néha nehéz, eleinte biztos, hogy kényelmetlen. Eleinte több energiát igényel, mint menni tovább a megszokott úton.
Sőt, legelőször érdemes megállapítani, hogy most valójában hol is vagy, és merre akarsz menni. VIGYÁZZ, nehogy a téves képzeleted a jelenlegi helyzetedről becsapjon, és a rossz irányba indulj el.
Sok időt veszthetsz!


Ma hallottam egy csodálatos mondatot, amit most kicsit átformálva írok le Neked:
"Adj magadnak egy esélyt, hogy megkaphasd magadtól az álmod!"

Ha ez a bejegyzés gondolatokat indított el benned, bátran írd ide hozzászólásként.
Sosem tudhatod, hogy kinek segítesz ezzel egy lépést megtenni előre.
Ha ez a bejegyzés gondolatokat indított el benned, de rengeteg kérdésed lett, akkor tedd fel őket.

Küld el nekem e-mailben (miki@salsacafe.eu), vagy hívjál fel (+36 30 9699661) és üljünk le egy csésze kávé vagy egy jó pohár bor mellé beszélgetni.
Persze nem biztos, hogy pont én vagyok az, aki a legjobb számodra, de TE ezt érezni fogod.
Ha igen akkor "Adj nekem egy esélyt, hogy adhassak neked egy álmot!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése