2012. augusztus 7., kedd

Napi Inspiráció

"Jókedvű és boldog vagyok minden helyzetben. A nyomorúság, boldogtalanság túlnyomó részét nem a körülmények okozzák, hanem saját gondolkodásmódunk."

Martha Washington,
1732-1802, az első amerikai First Lady
 
Ha változást akarsz, változtasd meg a gondolkodásodat. A helyzet amiben vagy mindig több szemszögből látható és ezért szemlélhető is. A pohár amiben fele annyi folyadék van mint amennyi belefér vajon (már) félig üres vagy félig tele van (még). Hogy valami jó vagy rossz, sokszor csak azon múlik, hogy mi saját magunk hogyan gondolunk rá, hogyan gondolkodunk róla. Sajnos képesek vagyunk olyan dolgokat is oda képzelni, odagondolni, akár egy másik ember fejébe is, ami valójában nincsen, csak mi képzeljük így.
Mosolyogj és vedd észre minden helyzetben annak pozitív oldalát (is). Ha olyan örülj és élvezd, ha olyan tanulj belőle és menj tovább a kitűzött cél felé. Csak akkor nem éred el a célt, csak akkor nem leszel sikeres, ha félúton megállsz. DE a boldogság útközben is ott van (lehet). Azon múlik, hogy TE hogyan éled meg. Hogyan gondolkodsz erről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése