2012. augusztus 5., vasárnap

Börtön Koncert - A Szabadság értéke

A mai napon a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön területén adtunk koncertet az ott fogvatartottak számára.
Ritkán van ilyen lelkes közönség. Számukra nem a piros betűvel jelölt napok jelentik az ünnepet, hanem az ilyen alkalmak. Ezek azok, amik megkülönböztetik a szürke napokat, mindegy is hogy az éppen a hét melyik napja.
Igen, én is elszörnyedtem, mikor megtudtam, hogy egy-egy fogvatartott eltartása mennyibe kerül, az adófizetők pénzén.
Ám, ha már a társadalom (legalábbis annak egy része) úgy döntött, hogy ez így legyen, azt gondolom a társaim nevében is írhatom, hogy szívesen mentünk be és szórakoztattuk őket 60 percen keresztül muzsikánkkal.

Utána végig is mehettünk az épületben, megnéztünk egy jelenleg is "használatban" lévő zárkát, a gumiszobát, a közösségi helyiségeket, a kápolnát, a fogvatartottak által készített művészeti alkotásokat. Nem is hinné az ember, hogy azért itt is készülnek igazi mesterművek.
Zenekarunk is kapott ajándékba egy fából készített vitorláshajó makettet.
A helyi sajtóreferens vezetése által mi is kellő betekintést kaptunk a jelenlegi helyzetbe (kívülről és belülről).

Sajnos most még képeket nem tudok hozzá tenni, mert mi nem fényképezhettünk, csak egy hivatalosan megbízott fotós volt, aki készített képeket, remélem később ezeket is tudom csatolni.
Nem tudom, hogy magán emberként hogyan lehet ide bejutni egy körbetekintésre (nem lakónak :) ), és persze az sem biztos, hogy mindenki vágyik rá, de egyszer érdemes megnézni a világot ebből a szemszögből is.

Még sokkal nagyobb értéke lesz a szabadságnak, a szabad akaratnak és cselekvőképességnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése