2012. augusztus 16., csütörtök

Napi Inspiráció

"Gyakran szomorkodunk lényegtelen apróságok miatt. Pótolhatatlan órákat vesztünk el olyasmin bánkódva, ami egy éven belül feledésbe merül. Szenteljük inkább életünket értékes tetteknek, nagy gondolatoknak, igazi érzelmeknek és komoly vállalkozásoknak."

André Maurois,
1885-1967, író
 
A múltból tanulni kell, de gondolataid mindig a jövőn és a megoldáson járjanak. Bánkódni, aggodalmaskodni vagy bármi más módon rágódnia múlton nem érdemes, felesleges, sőt káros. Személyiségünknek sem tesz jót, hangulatunknak kifejezetten rosszat és előrébb sem jutunk vele. Elemezni, értékelni lehet és kell is korábbi cselekedeteinket és ebből tanulva, a megfelelő következtetéseket (jót és rosszat egyaránt) levonva kell a jövőben folytatni. Ami rossz azon változtassunk, ami jó azt természetesen tartsuk meg.
Ha a gondolataink a megoldás irányában mozognak sokkal hamarabb elénk kerül a legoptimálisabb lehetőség. Olyan dolgokon gondolkodjunk, olyan eseményeket vizionáljunk, olyan érzéseket. érzelmeket keltsünk magunkban, amiket el akarunk érni. Amit el akarunk kerülni azt gondolatainkban is kerüljük el!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése