2015. február 10., kedd

A tudatos siker 10 parancsolata

  1. Ne boncolgasd a múltat! A jelen pillanatra vagy a közeli jövőre koncentrálj. A múltat nem változtathatod meg, a távoli jövő pedig nem megjósolható. Kb. mint az időjárás....
     
  2. Lépj ki a komfortzónádból! A komfortzóna veszélyes, hisz kényelmes és fennáll a veszélye annak, hogy benne ragadsz. A komfortzónában való vesztegelésed egyet jelent az életről való lemondásoddal.
     
  3. Hallgass mások véleményére! Csakis a tudatlan vagy beképzelt emberek gondolják azt, hogy mindent tudnak. Egy brainstorming a legtöbb esetben nélkülözhetetlen, míg a jó ötlet az jó ötlet. Nem számít kitől ered. Ne hagyd, hogy az egód vezéreljen. Ha valaki jó tanácsot ad, fogadd el és élj vele.
     
  4. Kezeld rugalmasan a változásokat! A gyenge emberek nem értik, hogy a változások elkerülhetetlenek, ezért felesleges arra törekedned, hogy elkerüld őket. Idő- és energiaveszteség.
     
  5. Légy nyitott! Ha nem vagy nyitott az újra, nem tanulhatsz új dolgokat, és ha nem tanulsz, nem élsz.
     
  6. Ne hagyd, hogy mások döntsenek helyetted! A téged érintő döntéseket egyedül neked kell meghoznod, más nem dönthet helyetted. Ha nincs bátorságod vállalni a döntéssel járó esetleges bukást, úgy nincs bátorságod arra sem, hogy nyerj.
    Merj szembe menni a többséggel!
     
  7. Örülj mások sikereinek! Örülj, légy büszke, ha egy ismerősöd, barátod sikereket ér el. Ha ő el tudta érni, Te is el tudod. Mások sikere egyáltalán nem befolyásolja a te esélyeidet, és ez motiváljon téged.
     
  8. Legyél sikerorientált! A gondolataid irányítják a perspektíváidat, míg a perspektívád uralja az eredményeidet. Az erős emberek tisztában vannak ezzel és képesek profitálni ebből. Mindig benne van a lehetőség, hogy bukás lesz, de amíg létezik esély a sikerre, érdemes próbálkoznod.
     
  9. Mindig állj talpra! Az élet nehéz. Rossz dolgok mindenkivel történnek. Az élet nem fenékig tejfel. Hibát hibára halmozol, kérdés, hogy elég erős vagy-e a talpra álláshoz.
     
  10. Koncentrálj az erősségeidre! Ugyan jó, ha tisztában vagy a gyengeségeiddel, de sokkal fontosabb, hogy az erősségeidre koncentrálj. Fontos, hogy mindenhez érts egy kicsit, de egy adott területen legyél szakértő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése