2015. február 8., vasárnap

Tényleg ciki?

Valóban lehet ciki egy adott szakmának a művelése?

Tényleg lehet ciki az, ha valaki kőműves, felszolgáló, biztosítási szakember, tanár, eladó egy üzletben, pénztáros, mlm hálózatépítő vagy takarító egy áruház láncnál, esetleg Ausztriában (ahogy az a határ menti településeken mostanában megy), direkt értékesítéssel foglalkozó valaki, polcszervizes, orvoslátogató, autószerelő, titkárnő vagy adminisztrátor, egészségügyi dolgozó (ápolónő, műtős, stb.) lakatos, zenész, író vagy valami egyéb művészeti ág képviselője, gyári dolgozó, szalagmunkás (és még hosszan lehetne sorolni)?

Teljesen találom szerűen írtam foglalkozásokat, természetesen belevéve azokat, amiknek a kimondása sokak számára pejoratív jellegű.

Biztos, hogy teljesen tisztában vagy azzal, hogy adott szakmában mi a valódi munka? Mi az összes feladat azon kívül, ami a felszínen látszik? Adott ember az adott pillanatban éppen miért azzal foglalkozik? Miért ott teremti meg a megélhetésére és a saját maga által felépített szükségleteire, vágyaira, kívánságaira és kötelezettségeire a pénzt? Mi az, amit el kell sajátítani, amit meg kell tanulni, amin végig kell menni ahhoz, hogy sikeres lehegyen? Mi az, ami a valódi célját képezi  az adott tevékenységnek és az adott embernek?

Biztos, hogy az adott szakmában még nem  találkoztál tisztességes, becsületes, köztiszteletre méltó, munkáját szerető és jól, mindenki megelégedésére végző, boldog művelővel?
Biztos, hogy van olyan szakma, ahol nincsenek kóklerek, kiskapukat keresők, ügyeskedők, gyors meggazdagodásra törekvők és hasonló egyebekben gondolkozók?

Én most direkt nem folytatom ezt a gondolatmenetet, mert kíváncsi vagyok a Tiédre.
Köszönöm, ha megosztod velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése