2014. február 3., hétfő

Felnőtt a gyermekem - MIKOR?

Mostanában egyre többen kérdezik tőlem:
"No és gyerek?"
Én mindig mondom a már megszokott választ:
"Fiatal vagyok még"; " Ráérek még"; "Majd annak is lejön az ideje".
Az igazság persze az, hogy bár nem vagyok öreg, de nem is vagyok már huszonéves.

Sokat gondolkoztam azon, hogy tényleg fel kellene adni az évek óta folytatott életstílusomat és nekem is követni a soproni szokást?
Ausztriai munka, jó pénz, igaz nem sokat vagy otthon, mert kora reggel elmész és csak este érsz haza.
A gyerek addigra lehet már épp csak a puszidra vár és alszik.

És mindannyiszor rájövök, hogy az sem egyszerűbb. Sokszor hallom, hogy egyáltalán nem is biztosabb. Persze, amíg van munkahelyed (talán be is jelentenek), addig jó az a 1200-1500 Eur havonta. Forintra váltod, vagy lehet nem is vásárolsz szinte itthon, csak Ausztriában hazafelé, meg hétvégén is.
Neked annál jobb minél rosszabbul megy  a magyar gazdság, mert annál több pénzt kapsz érte itthon.

Én meg szeretek itthon élni, szeretek itthon költeni.
Ez biztosan azért is van, mert nem itt a határ mellett születtem, nem is ismerem annyira hogy hol mit lehet "okosba" jól megvenni.

Amit szeretek viszont és amiért azt mondom, még továbbra is, hogy kitartok és csinálom tovább amit eddig:
Nem hajnalban kelek, hanem akkor amikor elhatározom. Ha egyszer gyerekem lesz, akkor el tudom vinni reggel sétálni, oviba, az iskolába, érte tudok menni, tudok vele játszani, foglalkozni, tanulni, látni fogom az első lépéseit, hallani fogom az első koccanást, amit a fogán tesz a kiskanál, ott leszek vele mikor megtanul úszni az uszodában, ott leszek mikor az első szó elhagyja a szájacsáját...és még sorolhatnám hosszan.
Tedd meg TE is az első lépést!

Nekem ezt is jelenti sok  minden mellett a szabadság.
Persze tudom. Én vállalkozó vagyok, az bizonytalan, mert nincsen havi fix stb.
Kérdezem én! Mi a biztosabb? Egy alkalmazotti munkahelyről származó bér jellegű juttatás, amit addig kapsz, amíg a cégnek szüksége van rád vagy csődbe nem megy, vagy ki nem vonul az országból, vagy meg nem változnak az uniós vagy a nemzeti törvények, politikai, gazdasági irányvonalak és ezért fel nem mondanak neked, vagy egy olyan jövedelem, amit egy felépített rendszerből kapsz, ahol az emberek minden hónapban a szükségleteik alapján megvásárolják a számukra fontos dolgokat törvényektől, rendeletektől, országhatároktól, politikai és gazdasági helyzettől függetlenül.
Tovább megyek: ezt a felépített rendszert odateheted kiegészítésként is a fizetésed mellé, és az úgy meglévő alap biztonságodat, stabilitásodat - ha ebben hiszel - kiegészítheted, megtoldhatod olyan dolgokkal, amit egyébként nem érnél el. És mindezt nagy részben megteheted akár otthonról is, úgy hogy a szeretteid ott vannak körülötted.
Gondolod ez csak életszínvonal emelkedés, luxus dolgok lehetnek? Olyan mint nyaralás (évi legalább egy vagy több), szebb lakás vagy ház, szebb vagy nagyobb autó, vagy két autó a családban, hogy még könnyebb legyen az élet.  

NEM!

Belegondoltál, hogy mennyibe kerül felnevelni a gyermeket? Hogy mennyibe kerül az iskoláztatása, hogy egy igazán jó szakmát, vagy diplomát kapjon? Mennyibe kerül elindítani a gyereket az életben, hogy neki már ne a nulláról kelljen kezdeni?

Meg tudod ezt tenni a jelenlegi lehetőségeid mellet?
Ha igen, akkor minden elismerésem a tiéd, és csak így tovább, ne is olvass itt tovább, és ne hallgass rám, mert TE jól csinálod!

Ha viszont kétségeid vannak afelől, hogy ezt a későbbiekben is könnyedén meg fogod tudni valósítani, akkor érdemes elgondolkodnod.
Akár most is megteheted az első lépést...

Rengeteg megoldás létezik arra, hogy mindent előteremts, amire családodnak szüksége van.
A kérdés csak az, hogy közben ezt mennyire tudod élvezni?
Mennyi időt tudsz velük tölteni?
Látod-e felnőni a gyermekedet, vagy csak ráeszmélsz, hogy hova is tűnt az a húsz év?

Én ezért a stabilitásért, szabadságért, élményekért, csinálom!
Azt akarom, hogy minél több embernek inspirációt és támogatást adjak, akik hasonló dolgokat akarnak a saját életükben.
Azoknak a társaságát keresem, akik bármilyen helyzetben is legyenek most (jó - rossz; szegény - gazdag; elégedetlen - elégedett, egyedülálló - családos; fiatal - idős; tanuló - dolgozó; alkalmazott - vállalkozó), tudják, hogy ennél többet akarnak elérni a  jövőben és ezért tenni is akar MOST.
Most itt a lehetőség, hogy ne halogasd a döntést!

Mindenki a saját életét éli jó esteben, és ez így van jól.
Lehetnek azonban ebben közös pontok, ahol közös erővel még többet lehet elérni.
Én találtam egy ilyen helyet, ahol sok embernek hasonlóak a céljaik, a vágyaik és segítik egymást abban, hogy mindenki elérje a sajátját.
Ha Téged is érdekel ez, keress meg és szívesen megmutatom a részleteket!
Tedd meg itt az első lépést vagy vedd fel velem a  KAPCSOLAT-ot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése