2012. december 4., kedd

Napi Inspiráció

"Ne akard tudni, mit hoz a holnap - tekints minden napot a sors ajándékának."
Horatius
 
 Az idézet második felével teljesen egyetértek. Élvezd azt, amit csinálsz. Vagy ha annyira nem szereted, akkor tudd, hogy miért csinálod, és a "miért"-ben rejlő örömöt használd fel arra, hogy motiváljon és közben annak örülj, hogy egyre közelebb kerülsz ehhez a vágyad megvalósulásához.
Az igaz, hogy nem tudhatjuk mit hoz a jövő. Azt tanultam azonban, hogy a jövőnk azon múlk, hogy ma mit gondolunk és mit cselekszünk. Azoknak váratlan és meglepetés szerű a jövő, akiknek nincsenek céljaik, akik nem tudják, hogy merre mennek.
Ez olyan, mint amikor elindulsz bevásárolni, de fogalmad sincs, hogy mit akarsz venni, csak valamit kell. Ilyenkor teljesen biztos, hogy sokkal több pénzt költesz el.
Ha nem tudod, mit akarsz elérni, akkor is lehetsz ösztönösen boldog, de biztos, hogy több idődbe és erőfeszítésedbe fog kerülni, vagy el sem éred.
Arra biztatlak, hogy szánj rá időt, ülj le és írd le minden vágyadat és álmodat. Majd válaszd ki ebből azt, amelyiket legelsőnek szeretnéd és azt, amelyiket mindenképpen el akarod érni bármi is történik.
A legelső legyen a rövid, a másik kiválasztott pedig a hosszú távú célod. Határozd meg, hogy ezek eléréséhez mire van szükséged, bontsd fel a legapróbb lépésekre, hogy hogyan tudod őket elérni, és kezd el megtenni ezeket a lépéseket.
Biztos vagyok benne, hogy ha kitartasz, oda fogsz érni. A boldogság  út közben lesz, a siker az út végén :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése