2012. december 10., hétfő

Napi Inspiráció

Összpontosíts a legfontosabb dolgokra. Hagyd a negatív gondolatokat. Tedd le a felesleges csomagokat. Légy határozott, de szerény!"
Brian Bacon
 
Fontos gondolat, amit én az Forma1 versenyzőitől tanultam, mert aki ott sikeres, az mindig ezt mondja: "Csak és kizárólag a következő versenyre összpontosítunk!"
Mindig a következő, mindig az adott pillanatban legfontosabb dolog legyen az, amire összpontosítasz.
Persze ehhez kell a terv. Ehhez kell az, hogy ha több dolgot is csinálsz párhuzamosan, akkor mindig az legyen a legfontosabb, amelyikkel éppen foglalkozol.
Donald Trump: "Gondolkodj nagyban és csapj oda keményen" című könyvében olvastam, hogy ha 3-nál több fókuszod van, azaz több mint három dologra kellene egyszerre koncentrálnod, akkor ülj le és gondold végig a dolgaidat, mert valami nem teljesen oké.
Egy optikai lencsének is egy, fókusza van. Így tudja a legjobban összegyűjteni vagy szétszórni a fénysugarakat, attól függ mi a célja.
TE TUDOD MI A CÉLOD? Rövidtávon és hosszútávon? Napi, heti, havi, éves, és néhány éves viszonylatban. Mi az amit a leghamarabb és mi az amit az életedben mindenképpen el akarsz érni bármi is történjen?
Mindig előrenézz, legyél büszke arra, amit elértél, mert ezekkel a tettekkel tudok kivívni mások tiszteletét, és ez alapozza meg a sajtá önbizalmadat, a saját magad tiszteletét.
Hagyd el azokat a dolgokat, embereket, cselekedeteket, gondolatokat, amik feleslegesek, rosszabb esetben meg még vissza is húznak.
Minden negativ szavakkal megfogalmazott gondolatot fogalmazd át úgy, hogy az pozitív legyen. Ne arra gondolj és ne azt mond mit nem akarsz, hanem mindig úgy fogalmazd ezeket meg, hogy mi az amit el akarsz érni. Mi legyen az eredmény?
Segíts másoknak is, hogy ezeket a gondolatokat megkapja, és hogy a céljait elérje. Abból TE is tanulsz, te is fejlődsz és TE is gyarapodsz. Lelkileg biztosan, és ha jól csinálod akkor hosszú távon az életfeltételeid javulása, a lehetőségeid megnyílása terén is.
Olvasd el még egyszer az idézetet és ez legyen ott minden nap a gondolataidban!
Sikeres, egészséges és szép napokat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése