2016. február 2., kedd

10 Kulcs egy sikeres évhez

A hétvégén egy nagyszerű 2 napos szemináriumon voltam.
Mátrai Szilárd, aki maga cégfüggetlen tréner, sok-sok rendezvény szervezője és  számos könyv kiadásának gondozója, akinek a nevét biztosan többen ismeritek, egy nagyon hasznos és HOGYAN-okat adó előadást tartott.
Ennek részleteit osztom meg most itt veletek.
  1. Vedd komolyan!
    Ne csak úgy tingli-tangli állj hozzá. Csinálgasd is meg nem is. Döntsd el mennyi időd van rá hetente, naponta, és azt az időt mindig, rendszeresen szánd rá.
  2. Tanulj!
    Képezd magad, fejlődj folyamatosan. Ugyan ezen a rendezvényen hallottuk Tonk Emiltől, hogy az emberek követni fognak, ha megtudják, hogy nálad van a problémájukra a megoldás. Ha megtudják, hogy időt tudsz megtakarítani nekik a tudásoddal, tapasztalatoddal.
  3. Láss neki!
    A kezdésre a legjobb időpont mindig a most. Akkor is ha nem érzed magadat eléggé felkészültnek.
    "Harcolj azzal, ami a kezed ügyébe esik" (Kínai harcművészeti mondás)
    Minden tevékenységed során a tapasztalatokkal fejlődsz és új eszközeid keletkezhetnek, de eközben is tudsz lépéseket megtenni a célod felé.
  4. Válj jobbá!
    Ez eléggé hasonló lehet számodra az előzőhöz, mégis más. Legyél jobb emberré. Fejleszd a személyiségedet, a jellemedet. Ne egy színjáték legyen, amivel bizalmat, hitelességet építesz az emberekben. Belülről jöjjön, mély gyökerekkel, hogy megingathatatlan és hossz távú legyen, mint ahogy azt Gerencsér Violettától hallottuk, aki a Franklin Covey vállalat kiváló trénere és a kiemelkedően eredményes emberek 7 szokásáról beszélt nekünk.
  5. Oszd meg!
    Add át másoknak a tapasztalatodat, tudásodat.
    "Nem leszel annyival kevesebb te magad, mint amennyivel több lesz az, akinek tudásodat átadod" (Tonk Emil)
    Egyedül eredményes lehetsz, csapatban még ennél is több, mert megoldást, módszert, sikert, elismerést és ezzel sok-sok örömteli érzést adhatsz másoknak. Életet, egészséget, közösséget, és ezek közvetett hatásaként boldogságot is akár.
  6. Legyél lelkes!
    Fontos, hogy ne ugrándozó (ál)majomnak tűnj. Találd meg magadban azt, ami minden nap lelkessé tesz. Amiért felkelsz korábban, amiért akkor megteszel mindent amikor fáradt vagy.
    A lelkes attitűd ragadós :)
    A környezeted is át fogja venni, ha a tiéd belülről jön, nem csak egy álarc.
  7. Legyél következetes!
    Kezd magaddal. Cselekedj terv szerint. Legyen terved. Legyél következetes a környezeteddel is. A kiszámíthatóságnak meg van az az előnye, hogy le lehet másolni és utánad lehet csinálni. Csapatot lehet ezzel építeni.
    A rendszeresség, következetesség előnye, hogy szokást csinál egy cselekvésből, így már automatikussá válhat. Egy idő után kevesebb energiádat emészti fel ugyan az a tevékenység.
  8. Ismerd és használd a technológiát!
    Az eszközök használata mindig könnyebbé teszi a munkádat, tevékenységedet. Ez nem azt jelenti, hogy ne csinálj semmit, amíg nincsen kezedben a tökéletes, jelenleg elérhető legfejlettebb eszköz. Cselekedj azzal amid van, és legyél rajta azon, hogy mindig jobbá és jobbá tedd az eszközeidet.
  9. Kövess és törődj!
    Fontos a kapcsolattartás. Nem kell természetesen rátelepedni senkire. Fontos azonban, hogy adj figyelmet annak, aki kéri, kövesd figyelemmel a saját tevékenységednek másokra gyakorolt hatásait. Ha kereskedelemmel foglalkozol, akkor ismered azt a szót hogy vevőgondozás.
    Törődj a csapatoddal, vevőiddel, követőiddel, hogy egyre többen és többen legyenek.
    Lemorzsolódás mindig van, de ez az, amivel ezt minimalizálni tudod.
  10. Legyen erős célod!
    Ez az a bizonyos MIÉRT, ami minden nap felkelésre fog buzdítani. Amiről Simon Sinek olyan nagyszerűen beszél. Itt meg is nézheted.
    Ha van egy célod, tedd fel magadnak a kérdést, hogy azt miért szeretnéd. Ismételd ezt mind addig, amik egy olyan választ kapsz, ami téged igazán megérint. Aminél úgy érzed, bármilyen falon átmész, hegyeket megmozgatsz és akár kimered a tengert kanállal azért, hogy elérd.
    Ezt írd le, tedd magadnak mindennap láthatóvá, és idézd fel magadban minden reggel és alvás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése