2015. augusztus 12., szerda

Irány Malajzia 14. - Hamisítás, valódiság, minőség

A nap híre, hogy a sokféle pénzügyi botrány mellé csatlakozott egy újabb Magyarországon. Aranyhamisítás a Kézizálog Zrt által.
Magán befektetőket, bankokat, takarékszövetkezeteket és számos más társaságot károsított meg az által, hogy trombitarézből készített hamis aranyrudakkal ellentételezte fedezetként a felvett kölcsönöket.


Az arany minősítésére, engedélyezésére, nyilvántartására kidolgozott jogszabályrendszer és intézeti rendszer van Magyarországon is ( Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatósága (Nehiti))
(http://hvg.hu/gazdasag/20150812_Ismert_milliardosokat_bankokat_vert_at_mi)

Hogy jön mind ez azén témáimhoz?

Mint láthattad az egészségmegőrzés területén főleg a gyógygombák segítségét használjuk ki.
Sajnos itt is nagyon sok lehetőség van  a visszaélésre, a kókler módon való termesztésre, feldolgozásra és terjesztésre.

A DXN saját maga termeszti a ganodermát, hatóságok által igazolt és ellenőrzött körülmények között, bió és öko minősítéssel is ellátva.
Ebből a magas minőségű és tisztaságú gombából nyeri ki a hatóanyagot, ami iylen módon mentes mindenféle káros anyagtól.


Sajnos  a nagyvilágban előfordul, hogy egy mezőgazdasági termelés után, ahol műtrágyáztak és egyéb anyagokat használtak a termesztés során, termelik a ganodermát.
A ganoderma különleges képessége, hogy nagy a felszívóképessége. Ez ebben az esetben hátrány is, mert a talajból az ott lévő szennyeződéseket, nehézfémeket is magába szívja. Utána ez komoly problémákat okozhat az emberi szervezetben.

Ezért nagyon fontos utánanézni, hogy honnan is származik az a gyógygomba, amit elfogyasztunk.


A DXN egyedi kiképzésű táptalajon, zsákos rendszerben termeszti a gombát, így biztodsítva a legjobb minőséget a világon.
Sokszor elhangzott már, nem a gomba mérete, hanem annak hatóanyag tartalma a fontos.

Ezen kívül a feldolgozás módja sem lényegtelen.
A legtöbb helyen sajnos csak úgy ahogy van porítják a gombát. Egy őrleményt kapunk, aminek ki tudja, milyen százalékú a hatóanyag tartalma. Maga a gomba test nem tartalmaz jelentős mértékben sok pozitív anyagot.
Ez általában a gomba spórájában, vagy fiatalon a gomba fonalakban található.
A DXN ezért ebből a két részből nyeri ki a hatóanyagot, és a koncentrátumot juttatja el a fogyasztóhoz, mind a az élelmiszer termékekben (kávé, tea, kakaó) mind pedig a kapszulákban vagy por alakban.

Ez hasonlóan igaz a cordyceps gombára is, amit magas hegységeben szednek természetes formájában. Az kanadai aranylázhoz hasonlóan korábban itt is öldöklő harcok voltak egy-egy területért, ahol jól megtermett a gomba.
Ma már szerencsére ezis iparilag termeszthető és megfelelő minőségű gombát tudunk kapni.

Érdekel a hatása és alkalmazhatósága?
Vedd fel velem a kapcsolatot!

Várom a jelentkezésedet!

Szép és örömteli napokat kívánok jó egészségben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése